Ons veelzijdige machinepark

RIAM heeft de beschikking over 2 autogeenmachines, 2 HD plasmamachines en 2 HD bevel plasmamachines voor het vervaardigen van uw opdrachten. Omdat we over een ruime eigen voorraad met diverse materialen beschikken (zie voorraad) kunnen wij snijwerk inclusief materiaal voor u verzorgen, ook loonsnijwerk kan desgewenst voor u verzorgt worden.

Kranen

In onze productiehal beschikken wij over een 4-tal kranen met een capaciteit van 20 ton elk en 1 kraan met een capaciteit van 10 ton, maximaal stukgewicht is 37,5 ton (lengte >12 meter). Voor het verdere intern transport staan o.a. een heftruck en een rangeertruck-oplegger combinatie tot onze beschikking.

Autogeen

De autogeen-snijtechniek leent zich uitstekend voor plaatdiktes tussen ca. 15 en 300mm, grotere diktes zijn in overleg mogelijk. Wij beschikken over een 32.000 x 4200mm autogeen snijbed met daarop 2 portaalmachines (resp. 3 en 7 branders).

HD Plasma

Met HiDefinition wordt de plasmatechniek aangeduid welke laserkwaliteit bij geringe plaatdikte benadert tegen scherpe tarieven.

Wij beschikken over een 3 tal snijbedden voor HD plasmasnijden met de afmetingen:

• 40.000 x 6.300mm – 2 toortsen
• 40.000 x 6.300mm – bevel/ rotatiebrander
• 32.000 x 3.700mm – bevel/ rotatiebrander en inkjet

(Plasma)markeren en inkjet

Zowel de autogeen- als plasmamachines zijn uitgerust met een plasma-markeerinstallatie. Dit jaar zullen de plasmamachines tevens uitgerust worden met een Inkjet markeerinstallatie zodat markering van positienummers en andere tekstvormen door middel van inkt opdruk ook tot de mogelijkheden zullen horen.

Plaatkantfreesmachine

Voor klanten die een machinale afwerking van rechte laskanten vereisen beschikken wij over een plaatkantfreesmachine. Deze afschuinmachine schuint af tot een diepte van 60mm in platen tot 70mm dik. De hoekstand is van 15° tot 70° instelbaar.

Afschuinen en verjongen

Voor het aanbrengen van deskundige laskantvoorbereidingen en complexe verjongingen maken wij gebruik van diverse draagbare snijmachines.

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie over ons machinepark willen, neem dan gerust contact met ons op.